Hoi Jan,
Wat vind jij van die schoppende agente in Rotterdam? Hoe kijk jij daar als therapeut tegen aan?
Doei
Frederique
Ha Frederique,
Je vraag vind ik belangrijk en wil er op reageren.
Misschien kan je mijn blog lezen wat ik daarover schrijf.
Dag
Jan
ROTTERDAMSE POLITIONELE ROTSCHOP LEGAAL?
‘In mijn radioprogramma Paravaria heb ik het er al over gehad, over de herhaaldelijk schoppende agente in Rotterdam.
De agente gaf een op zijn benen zwaaiende dronkaard een trap bij herhaling en een knietje om hem te arresteren. De man was ‘openbaar dronken’ en zogenaamd agressief…
Ik adviseer u het filmpje op YouTube zelf te bekijken zodat u zelf een oordeel kunt vellen.
De Nationale Ombudsman Brenninkmeijer was uiterst geschokt door het filmpje en hij wilde in rechte lijn een onderzoek instellen.
Inmiddels heeft het OM zelf een onderzoek gedaan en kwam tot de schimmige conclusie dat de schoppende agente geen verwijt te maken valt, de mevrouwagente wordt niet vervolgd.
De rijksrecherche is niet ingeschakeld maar de politieorganisatie zelf heeft een onderzoek naar de zaak verricht.
Dat is hetzelfde als je een varkensfokker zijn eigen vlees het beste keurmerk laat geven. Dat kan dus niet’.
Luisteraars, het is duidelijk, we worden met z’n allen massaal op het verkeerde been gezet!
De enige man die ik geloof in deze kwestie is Brenninkmeijer.
Een positief bericht luisteraars, de Nationale Ombudsman gaat volgens de laatste berichten ook een onderzoek instellen naar het Rotterdamse schoppen van de politie. En dan komt pas de echte waarheid boven tafel. En zo hoort dat in een democratische samenleving, we leven gelukkig (nog) niet in een politiestaat.
Maar? De burger lijkt wel gemanipuleerd te worden. Er wordt namelijk gretig gebruik gemaakt van massapsychologie… Het publiek hersenspoelen… Want wat mij opviel de afgelopen tijd? Over de schoppende agente is in de media veel ophef geweest, terecht… Maar vlak na die publicaties zette de politie zelf een filmpje op YouTube waar een burger een andere burger met een mes steekt… Gewoon, om het schoppen, het politieoptreden wat af te vlakken…? Omdat het steken met een mes nog erger is dan een beetje slordig politioneel schoppen…? Het beoogde resultaat, het trappen verbleekt…, het wordt minder erg?
Nogmaals, ik kan me voorstellen luisteraars dat de Nationale Ombudsman geschokt was bij de beelden van de schoppende agente…
Ik persoonlijk vraag me nou af… Als de moeder of vader van die schoppende agente haar kind zo bezig zou zien… Zouden vader en moeder trots zijn op hun kind…? En wat ik me ook afvraag, zou de schoppende agente trots op zich zelf zijn? Om een volstrekt weerloze stomdronken zatlap die 30 biertjes op had en een halve liter whisky…, zo onder de gordel te trappen… Na zoveel drank had die man niet eens meer het benul, de kracht om agressief te zijn. En dat is een kwestie van het YouTube-filmpje bekijken. De dronkaard stond niks met boeien te zwaaien…, zoals de politie beweert. Ja, ja hij stond wel te zwaaien…. Maar zwabberend op zijn benen…, hij was op dat moment totaal verlamd door de drank. Dat de dronkaard niks deed, kan een visueel gehandicapte nog zien op het YouTubefilmpje… Het publiek spreekt de agente in ieder geval NIET vrij…, lijkt mij ten minste… En straks misschien de ombudsman ook niet, we wachten af…’.
Ongeveer het bovenstaande heb ik gezegd in mijn radioprogramma Paravaria, Frederique.
Waarbij ik wel wil aantekenen dat de politie in talloze, andere situaties vaak de enige instantie is die 24 uur per etmaal bereikbaar is. Voortreffelijke politiemensen die zich gedragen als maatschappelijk werkers, beschermers, redders in de nood. Laten we dat ook nooit vergeten, want dat is ook de keiharde realiteit en de pure waarheid!
Maar een politieapparaat moet ook niet bang zijn om een rotte appel wegens zinloos geweld uit eigen gelederen te verwijderen, eruit schoppen hoeft niet anders verlagen we ons tot een zelfde niveau.
Laten we hopen dat de Nationale Ombudsman het laatste woord in deze kwestie heeft..
Hartelijke groeten,
Jan C. van der Heide