Een beetje een rare vraag

Beste Jan,

Misschien mag ik je een beetje rare vraag stellen…? Ik heb jaren met iemand samen gewoond. Door bepaalde omstandigheden zijn wij uit elkaar gegaan. De toestand was onhoudbaar. Ik heb op een morgen mijn koffers gepakt en ben weggegaan. Nu zoveel maanden later. Regelmatig voel ik dat hij iets met mij wil, met me naar bed wil. Mijn ex-vriend en ik hebben elkaar nooit meer gezien, maar ik voel het van de seks op afstand. Kan je zoiets voelen? Dat iemand dat wil? Al is het geestelijk, paranormaal? Het is voor mij echt een naar probleem. Ik ben er best bang voor. Kan jij daar iets over zeggen hoe dat in de geestelijke, paranormale sferen zit? Ik kijk uit naar je antwoord. 

groetjes,

Evelien V.

 

Antwoord 

Beste Evelien,

De in jouw ogen ‘een beetje rare vraag….’ zal ik trachten te beantwoorden. Er wordt wel eens gezegd: ‘Gedachten zijn krachten…’. Mogelijk heeft je ex-vriend problemen dat hij je niet meer ziet. In principe kan een mens bepaalde dingen aanvoelen. En vang jij zijn gevoelens, intieme wensen op? Maar laten we wel wezen, je hebt niet voor niets je koffers gepakt. Iemand verdwijnt niet met zijn hele ‘hebben en houwen’ omdat zij nog zo graag seks wil met de persoon die ze verlaat. We ‘vergeten’ dus kortweg je ex-vriend. Het gaat om jou! Richt je op je lievelingskleur, visualiseer, vul met deze mentale kleur je slaapkamer. Laat deze esoterische kleur in je bed doordringen, in de muren, plafond, de vloer, laat het je omringen, omhullen en beschermen. Alle positieve dingen kunnen door deze kleur heen dringen en alle negatief geladen energie zal er op afketsen. Na een beetje meditatieve oefening met het visualiseren van jouw persoonlijke, mentale kleur zal je slapen als een roos…! Je geest en lichaam zijn immers heilig, totaal, volledig, louter en alleen van jezelf!

Met andere woorden gooi je angst in de vuilcontainer en visualiseer je energetisch onovertroffen lievelingskleur. Je kunt tevens aan de ‘engelen’ vragen of er een vechtengel voor je slaapkamerdeur de wacht wil houden.

En verder beste Evelien, praat uitvoerig over je ex-vriend tegen familie, vrienden en kennissen. Geef je binnenste lucht! Onderzoek of er in de uiterste spelonken van je geest nog een sprankje liefde voor hem is? Zulke gevoelens kunnen namelijk ook mede bepaalde verschijnselen in je zelf enigszins opwekken. Ik zeg niet dat het zo is, maar in dergelijke situaties moet je eveneens haarscherp, eerlijk, keihard, nietsontziend naar je zelf kijken, voelen en ervaren. Je bent dan namelijk probleemoplossend bezig op alle psychologische niveaus!

En ach, Evelien, seks op afstand…, zolang iemand niet ongewenst, onuitgenodigd, in vlees en bloed voor je staat…, valt het globaal wel mee met de door jou aangestipte en volgens jou ‘rare vraag’.

Ik wens je een ongestoorde nachtrust toe. 

Hartelijke groetjes,

 

Jan C. van der Heide