Beste Jan,

Ik ben op zoek naar een goede paragnost voor een brandende levensvraag. Hoe weet je dat iemand ‘goed’ is? Er is zoveel kaf onder het koren. Een korte vraag, maar hoop op een antwoord.

Hartelijke groeten,

C. L. te R.

https://www.jancvanderheide.com/vragen-aan-jan/118-cl-te-r-ik-ben-op-zoek-naar-een-goede-paragnost-voor-een-brandende-levensvraag

Antwoord

Beste C., 

Dank voor je brief en gestelde vraag. Het antwoord zal ik je schuldig moeten blijven. Wat is goed of slecht? Een goede paragnost? Wat is kaf? Wat is het koren? We zijn allemaal maar mensen, hebben onze goede en slechte dagen.

Een goede paragnost is mogelijk iemand die niet in absolute termen spreekt als hij/zij het over zijn ‘waarnemingen’ heeft. Zich niet opstelt als een dwingende allesweter en met zijn honorarium je het vel niet over je oren trekt… Over het algemeen is een paragnost/ helderziende iemand die gelooft in de liefde, humaniteit, ‘Het Licht’, ‘God en gebod’. 

Wij met z’n allen zijn reizigers op het pad des levens, niemand heeft de wijsheid in pacht en zijn in wezen allemaal zoekenden. In sportzaken kan je spreken over ‘goed, beter, beste’, als je het over spiritueel, paranormaal hebt, niet. Indien een spirituele veldwerker liefde in zijn hart, vakmanschap en enige kennis van zaken over de esoterische materie heeft, is het goed… 

Meestal werkt het als je iemand consulteert van ‘horen zeggen’. Jouw vriendin is bijvoorbeeld naar iemand toe geweest en dat is goed bevallen. Het zou kunnen zijn dat een consult bij die persoon, jou ook bevalt. Alhoewel het voorgaande ‘geen wet van Meden en Perzen is’. 

En volg vooral je eigen intuїtie. Als het met een paragnost, ‘esoterische’ hulpverlener niet klikt, het consult je niet bevalt? Er vreemdsoortige, ongenuanceerde en misschien zelfs ‘rare dingen’ worden gezegd in jouw ogen, dan sta je op en ga je naar huis. Het voorgaande klinkt wat cru, maar zo simpel is het. Meer of minder kan ik er niet van maken.

Op een bepaalde manier gewoon goed op jezelf passen. 

Ik wens je alle spirituele kracht toe. 

Hartelijke groetjes, 

Jan C. van der Heide
hypnotherapeut en paragnost