Beste Jan,

Mijn vader is kortgeleden overleden. Ik heb er erg veel verdriet van, ik hield heel veel van hem. In mijn droom zie ik hem vaak en dan zegt hij ‘help me’. Steeds die twee woordjes. Ik raak daarvan in de stress en weet absoluut niet wat ermee wordt bedoeld. Heb jij misschien een gevoel of een ingeving wat mijn vader bedoelt met: ‘help me’.

Hopelijk heb jij een idee.

Met vriendelijke groeten,
Josien K. te L.

https://www.jancvanderheide.com/vragen-aan-jan/115-josien-k-te-l-mijn-vader-is-kortgeleden-overleden-ik-heb-er-erg-veel-verdriet-van

Antwoord

Beste Josien,

Gecondoleerd met het overlijden van je vader. Met meelevende belangstelling heb ik je brief gelezen. Ik heb natuurlijk weinig informatie gekregen om je droom te kunnen beoordelen.

Zuiver afgaande op mijn eerste gevoel over je vaders woorden: ‘Help me’. Mogelijk zou je je vader kunnen helpen door hem bewust te laten worden dat hij niet meer op aarde is. Maar op weg naar de hemel… Dat is het eerste dat er bij ‘help me’ in mij naar boven komt.

Ik weet niet waardoor of waaraan je vader is overleden. Maar het is altijd mogelijk dat iemand zich nog niet helemaal ‘bewust’ is van zijn overlijden. Nog aardgebonden is.

Josien, brandt een kaarsje voor je vader, naast zijn portret. Bid of mediteer, vertel hem dat hij niet meer hulpvragend in je droom hoeft te verschijnen. Want je verzoekt nu de goede engelen zich over hem te ontfermen en hem naar Het Licht Vol Liefde te begeleiden. Als je vader van bloemen hield, zet zijn lievelingsbloem ook bij zijn portret.

Wie kan beter zo’n gebed of meditatie doen dan zijn bloedeigen en goede dochter.

Ik wens je veel spiritualiteit toe en de juiste woorden op het goede moment. Gewoon een kwestie van je liefdevolle hart van een dochter volgen, dan doe je het altijd zacht, warm en goed.

Hartelijke groetjes,

Jan C. van der Heide
hypnotherapeut en paragnost