Beste Jan,

Deze mail durf je niet op je website te zetten. Ik ben namelijk van mening dat paragnosten, helderzienden, mediums zakkenvullers zijn. Ze hebben hun gaven gratis gekregen en vragen voor consulten dik geld. Het enige dat ze doen is hun zakken spekken. Als je met de geest bezig bent moet je alles voor niets doen. Dat is pas je ware…, al die mooie woorden over Het Licht, als ze maar betalen… Ik ben benieuwd naar je antwoord. Maar ik zal wel niets horen. Mensen als jullie horen niet graag de waarheid.

David van Heusden

https://www.jancvanderheide.com/vragen-aan-jan/82-paragnosten-helderzienden-mediums-zijn-zakkenvullers

Antwoord

Goede David,

Zoals je ziet jouw sympathieke, spirituele en energetisch verantwoorde mailtje staat èn wel gratis op de website… Natuurlijk krijg je alle ruimte om je esoterische zienswijze te ventileren. Beste David, ik ben blij van je te mogen vernemen dat je kennelijk existeert in het rijke, onbelichaamde oord der geesten. Arbeid zal je er ongetwijfeld niet verrichten en zo ja dan zal alles gratis zijn. Trouwens jij zult in de sferen waarin jij verkeert alles uit je zelf al voor niks doen. Een eenvoudige paragnost, een simpel medium, een al of niet scherpziende koffiedikkijker zijn nog niet zo ver. Zij moeten hun gas- en lichtrekening, hypotheek, huur nog met geld betalen. Zij verkeren namelijk nog ‘in het vleesch…’

Ik ben het volstrekt met je eens. Een mens zou in wezen gratis zijn of haar talent met een ander moeten delen. Een begenadigd violist zou eigenlijk gratis moeten optreden en niet moeten ‘strijken’ voor de aanschaf van een nieuwe koelkast. Een kunstenaar dient zijn kunst weg te geven, voor niks… Een talentvolle bakker moet zijn vers knappende brood royaal schenken aan de boeren, burgers en buitenlui, ja, je raadt het reeds, alom gratis… èn met gulle hand. 

Deemoedige David daal uit de hemel neder… Ben je een verdwaald maanmannetje of Ufonaut die de koers kwijt is omdat zijn navigatiesysteem defect is? Probeer een beetje realistisch en genuanceerd te gaan denken. En mocht je dat problemen opleveren? Misschien kan je eens een paragnost, helderziende, medium raadplegen om te laten (na)kijken waar precies je blokkade zit. Vergeet tijdens het consult niet je gratis gekregen talent mee te nemen, daarmee mag je immers betalen. En mocht je talent uitgerekend op die dag op een laag pitje staan, dan is er altijd wel een raam te lappen… Het verhoogt het helder uitzicht op mens & wereld.

Vrede en alle goeds toegewenst.

 

Jan C. van der Heide

paragnost 

********

Gratis toegift

Reacties van lezers op de ‘vraag/antwoord’: Paragnosten, helderzienden, mediums zijn zakkenvullers

Hoi Jan,

Die David weet niet wat hij zegt. Paranormale genezers, helderzienden, spirituele werkenden, doen dat werk omdat ze om mensen geven en niet omdat ze een hekel aan mensen hebben. Waren in de wereld maar veel meer spiritueel werkenden, dan was alles veel positiever. Ik ben blij dat je bestaat Jan en al je collegas.

Vriendelijke groeten,

Maria H.

Beste Jan,

Mensen als David moet je laten kletsen. Er zijn nu eenmaal altijd mensen die de zon niet in het water kunnen zien schijnen.

Je doet fijn je goede werk en hopelijk ga ja daar nog jaren mee door.

Ik wens je in ieder geval het allerbeste, een goed 2004.

George Verhulst

Beste Jan,

Prachtig je antwoord op David. Daar kan hij het mee doen. David moet zich laten nakijken. Iemand krijgt ook gratis twee benen en wordt postbode en ontvangt toch ook een salaris. En zo kan ik nog wel ff doorgaan. Ik bewonder je zo fatsoenlijk als je blijft Jan.

groetjes,

Lucienne

*****

Beste Jan,

Jullie paragnosten krijgen heel wat voor de kiezen. David is een naarling. Ik ben benieuwd waar hij zijn geld mee verdient. Hij zal wel de hele dag in zijn bed liggen. En als hij wakker is katten op een ander.

Doorgaan Jan.

 

Bep Klaver

*******

 

Beste Jan,

Voor een paraconsult vraag je per half uur € 37,50

Wist je dat je daar, na aftrek belastingen, BTW netto € 13,12 aan overhoudt.

Dit nettobedrag omgerekend bruto per uur voor een werkster? Mijn interieurverzorgster komt er niet voor!

Dus David, zakkervuller is niet bepaald terecht te noemen.

 

Administratiekantoor V. G.

 

 

*********

 

Hoi Jan,
Mijn complimenten voor uw reactie op de persoon die vertelde dat wij mediums gratis te werk moeten gaan. U heeft naar mijn mening lef getoond dit gewoon te plaatsen op uw site.
Men vergeet doorgaans wel eens dat de tijd die wij vrij maken voor het helpen (wat wij graag doen) van een persoon ons ook tijd en energie kost. De tijd die wij hierin steken, is tijd waarin wij niet geld kunnen verdienen om in ons onderhoud te voorzien.
Komt nog eens bij dat een zuiver medium nooit een vergoeding zal vragen die niet in verhouding staat tot de arbeid die geleverd is.

Nogmaals mijn complimenten.

Ik wens u een fijn, goed, gezond en spiritueel 2004 toe.

Martijn

Geplaatst door Martijn, op 20.12.2003

 

 

beste Jan, wilde even reageren op je commentaar op de jongen die zei dat we ons werk allemaal maar voor niets moesten doen, ik vind dat je top gereageerd hebt, direct en toch netjes maar o zo duidelijk! zalig! ik heb er van genoten in ieder geval, ik vroeg me ook meteen af of hij ging werken voor jan nop maar dat zal wel normaal zijn geweest in zijn ogen en wij moeten maar in een doosje op straat leven en water en korreltje brood eten want wij hebben een gave, waar je volgens hem niets voor mag vragen….huhuh
Ik vraag niet veel maar wel genoeg om het kaf van het koren te scheiden anders krijg je iedereen op je dak ook diegene waar je niets mee kunt; bijvoorbeeld deze jongen.
Maar knap gedaan hoor jan, wij doen ons werk in liefde en de gidsen willen iedereen helpen maar ook wij mogen best leven hoor….(dont shoot us!)
Vooroordelen heb ik een hekel aan, dat zijn meestal de mensen die denken dat het gras altijd groener is aan de overkant maar das nepgras hihi…

Veel groetjes en misschien kunnen we een link uitwisselen als je dat een goed plan lijkt, BRENDA www.tarot-webcam.com

Geplaatst door brenda sakko van loon spirituele hulplijn, op 20.12.2003